Jelenleg édesapám pincéjében készülnek a borok, aki bármily meglepő, ugyancsak szemüveges srác. Sokat segít a szőlőfeldolgozás és borkészítési eljárás során. Rövid időn belül természetesen tervben van egy saját pincészet létrehozása is.
Terület: Jelenleg vásárolt szőlőből készítem a boraimat, melyeket vulkanikus területről szerzek be, három szőlésszel folytatott együttműködésnek köszönhetően.
Talaj: Aki kóstolt már vulkanikus területről származó borokat, az tudja, hogy van egy semmihez nem hasonlítható karakterük. Amikor a szőlő gyökerei megismerkednek a gravitációval és elindulnak lefelé, ásványokban gazdag vulkanikus talajjal találkoznak. A hegy különböző részein igen különbözőek a talajadottságok, van ahol bazaltos, máshol löszös, homokos vagy erdőtalaj van, így változatos stílusú borok készíthetők.
Szőlőfajták: Szeretem a régi ‘magyar’ fajtákat. Jó bennük, hogy egyediek és a magyar borvidékekhez kötődnek. Számomra egy varázslatos dolog, hogy ilyen szuper szőlőfajták vesznek minket körül és, hogy én is kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy egyre többen megismerjék őket. A szortimentemben a Juhfark jelenti a határozottságot, az origót, ahol leginkább megmutathatom vulkanikus varázslatot. A Hárslevelű nekem egy könnyedebb világot mutat a maga mézességével, virágjaival. A Furmint számomra egyszerre úriember és lázadó művész, aki néha előre köszön, néha pedig utána sem.
Technológia: Úgy hiszem, hogy a modern – és a hagyományos technológiáknak meg kell férniük egymás mellett. A boraim spontán körülmények között tartályokban erjednek, fajélesztő hozzáadása nélkül. Ezután hordókba kerülnek, ahol kezdetben finomseprő felkeverése mellett érnek, majd többszöri fejtés után kerülnek palackba. Izgalmasnak tartom a hosszan héjon áztatott borokat, ezt a technológiát is szívesen alkalmazom a Hárslevelű Narancsbor esetében, ahol az amfórás- és a hordós érlelést is előszeretettel használom.
Filozófia: Szeretem a változatosságot, szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni. Nekem a bor egyet jelent az útkereséssel, amikor szabadon játszhatok, kísérletezhetek új dolgokkal. Célom, hogy boraim eljussanak a hozzám hasonló gondolkodású emberekhez és társai legyenek gondolatébresztő beszélgetéseknek.
Abban hiszek, hogy:
Jelenleg édesapám pincéjében készülnek a borok, aki bármily meglepő, ugyancsak szemüveges srác. Sokat segít a szőlőfeldolgozás és borkészítési eljárás során. Rövid időn belül természetesen tervben van egy saját pincészet létrehozása is.
Terület: Jelenleg három szőlész segítségének köszönhetően érnek a szőlők Somlóvásárhelyen, a Balaton-felvidék felett egy hangyányival, a vulkanikus Somló hegy napfényes déli oldalán.
Talaj: Aki kóstolt már vulkanikus területről származó borokat, az tudja, hogy van egy semmihez nem hasonlítható karakterük. Amikor a szőlő gyökerei megismerkednek a gravitációval és elindulnak lefelé, ásványokban gazdag vulkanikus talajjal találkoznak. A hegy különböző részein igen különbözőek a talajadottságok, van ahol bazaltos, máshol löszös, homokos vagy erdőtalaj van, így változatos stílusú borok készíthetők.
Szőlőfajták: Szeretem a régi ‘magyar’ fajtákat. Jó bennük, hogy egyediek és a magyar borvidékekhez kötődnek. Számomra egy varázslatos dolog, hogy ilyen szuper szőlőfajták vesznek minket körül és, hogy én is kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy egyre többen megismerjék őket. A szortimentemben a Juhfark jelenti a határozottságot, az origót, ahol leginkább megmutathatom Somló varázsát. A Hárslevelű nekem egy könnyedebb világot mutat a maga mézességével, virágjaival. A Furmint számomra egyszerre úriember és lázadó művész, aki néha előre köszön, néha pedig utána sem.
Technológia: Úgy hiszem, hogy a modern – és a hagyományos technológiáknak meg kell férniük egymás mellett. A boraim spontán körülmények között tartályokban erjednek, fajélesztő hozzáadása nélkül. Ezután hordókba kerülnek, ahol kezdetben finomseprő felkeverése mellett érnek, majd többszöri fejtés után kerülnek palackba. Izgalmasnak tartom a hosszan héjon áztatott borokat, ezt a technológiát is szívesen alkalmazom a Hárslevelű Narancsbor esetében, ami 6 hónapig agyag amfórában ázik a héján.
Filozófia: Szeretem a változatosságot, szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni. Nekem a bor egyet jelent az útkereséssel, amikor szabadon játszhatok, kísérletezhetek új dolgokkal. Célom, hogy boraim eljussanak a hozzám hasonló gondolkodású emberekhez és társai legyenek gondolatébresztő beszélgetéseknek.