a szemüveges srác
  • Főoldal
  • Az én sztorim
  • Borászatom
  • Bornaplóm
  • Gasztrokalandjaim
  • Események
  • Vlog
  • Kapcsolat
  • Menu Menu
  • 0Shopping Cart

Borászatom

bor

Borászatom

bor

borászatom

Jelenleg édesapám pincéjében készülnek a borok, aki bármily meglepő, ugyancsak szemüveges srác. Sokat segít a szőlőfeldolgozás és borkészítés során. Jó hír, hogy sikerült vásárolni egy kis présházat szőlőültetvénnyel a gyönyörű Somló-hegyen, így a jövőben még szervesebben fogok tudni kapcsolódni a természet körforgásához.

Terület: Részben saját szőlőből, részben pedig vulkanikus területekről vásárolt szőlőből dolgozom.

Talaj: Aki kóstolt már vulkanikus területről származó borokat, az tudja, hogy van egy semmihez nem hasonlítható karakterük. Amikor a szőlő gyökerei megismerkednek a gravitációval és elindulnak lefelé, ásványokban gazdag vulkanikus talajjal találkoznak. A hegy különböző részein igen különbözőek a talajadottságok, van ahol bazaltos, máshol löszös, homokos vagy erdőtalaj van, így változatos stílusú borok készíthetők.

Szőlőfajták: Szeretem a régi ‘magyar’ fajtákat. Jó bennük, hogy egyediek és a magyar borvidékekhez kötődnek. Számomra egy varázslatos dolog, hogy ilyen szuper szőlőfajták vesznek minket körül és, hogy én is kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy egyre többen megismerjék őket. A szortimentemben a Juhfark jelenti a határozottságot, az origót, ahol leginkább megmutathatom vulkanikus varázslatot. A Hárslevelű nekem egy könnyedebb világot mutat a maga mézességével, virágjaival. A Furmint számomra egyszerre úriember és lázadó művész, aki néha előre köszön, néha pedig utána sem.

Technológia: Úgy hiszem, hogy a modern – és a hagyományos technológiáknak meg kell férniük egymás mellett. A boraim spontán körülmények között tartályokban erjednek, fajélesztő hozzáadása nélkül. Ezután hordókba kerülnek, ahol kezdetben finomseprő felkeverése mellett érnek, majd többszöri fejtés után kerülnek palackba. Izgalmasnak tartom a hosszan héjon áztatott borokat, ezt a technológiát is szívesen alkalmazom a Hárslevelű Narancsbor esetében, ahol az amfórás- és a hordós érlelést is előszeretettel használom.

Filozófia: Szeretem a változatosságot, szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni. Nekem a bor egyet jelent az útkereséssel, amikor szabadon játszhatok, kísérletezhetek új dolgokkal. Célom, hogy boraim eljussanak a hozzám hasonló gondolkodású emberekhez és társai legyenek gondolatébresztő beszélgetéseknek.

Díjak, elismerések: Bár nem igazán foglalkoztatnak a díjak, elismerések, azért jól esik mikor szakmai körökben is elismerik a munkámat. Rögtön az első évjáratom borai (2020) kiemelkedő pontokat kaptak a Vince magazinban. A Juhfark 2020 pedig harmadik lett a Borsmenta magazin Juhfark vaktesztjén.

Abban hiszek, hogy:

  • Pozitívan gondolkodni győzelem
  • Őszintén élni jobb
  • A borokról csakis lelkesen szabad beszélni
  • Világot kell látni, nyitott szemmel kell járni
  • Borozni kell idegen emberekkel
  • A borozás elvezet önmagunkhoz
  • A folyamatos tanulás előre visz
  • Kockázatvállalás nélkül nem érdemes álmodni
  • A mosolyráncokra szükség van

Jelenleg édesapám pincéjében készülnek a borok, aki bármily meglepő, ugyancsak szemüveges srác. Sokat segít a szőlőfeldolgozás és borkészítés során. Jó hír, hogy sikerült vásárolni egy kis présházat szőlőültetvénnyel a gyönyörű Somló-hegyen, így a jövőben még szervesebben fogok tudni kapcsolódni a természet körforgásához.

borászatom

Terület: Részben saját szőlőből, részben pedig vulkanikus területekről vásárolt szőlőből dolgozom.

Talaj: Aki kóstolt már vulkanikus területről származó borokat, az tudja, hogy van egy semmihez nem hasonlítható karakterük. Amikor a szőlő gyökerei megismerkednek a gravitációval és elindulnak lefelé, ásványokban gazdag vulkanikus talajjal találkoznak. A hegy különböző részein igen különbözőek a talajadottságok, van ahol bazaltos, máshol löszös, homokos vagy erdőtalaj van, így változatos stílusú borok készíthetők.

Szőlőfajták: Szeretem a régi ‘magyar’ fajtákat. Jó bennük, hogy egyediek és a magyar borvidékekhez kötődnek. Számomra egy varázslatos dolog, hogy ilyen szuper szőlőfajták vesznek minket körül és, hogy én is kicsit hozzájárulhatok ahhoz, hogy egyre többen megismerjék őket. A szortimentemben a Juhfark jelenti a határozottságot, az origót, ahol leginkább megmutathatom vulkanikus varázslatot. A Hárslevelű nekem egy könnyedebb világot mutat a maga mézességével, virágjaival. A Furmint számomra egyszerre úriember és lázadó művész, aki néha előre köszön, néha pedig utána sem.

Technológia: Úgy hiszem, hogy a modern – és a hagyományos technológiáknak meg kell férniük egymás mellett. A boraim spontán körülmények között tartályokban erjednek, fajélesztő hozzáadása nélkül. Ezután hordókba kerülnek, ahol kezdetben finomseprő felkeverése mellett érnek, majd többszöri fejtés után kerülnek palackba. Izgalmasnak tartom a hosszan héjon áztatott borokat, ezt a technológiát is szívesen alkalmazom a Hárslevelű Narancsbor esetében, ahol az amfórás- és a hordós érlelést is előszeretettel használom.

Filozófia: Szeretem a változatosságot, szeretek új dolgokat kipróbálni, kísérletezni. Nekem a bor egyet jelent az útkereséssel, amikor szabadon játszhatok, kísérletezhetek új dolgokkal. Célom, hogy boraim eljussanak a hozzám hasonló gondolkodású emberekhez és társai legyenek gondolatébresztő beszélgetéseknek.

Díjak, elismerések: Bár nem igazán foglalkoztatnak a díjak, elismerések, azért jól esik mikor szakmai körökben is elismerik a munkámat. Rögtön az első évjáratom borai (2020) kiemelkedő pontokat kaptak a Vince magazinban. A Juhfark 2020 pedig harmadik lett a Borsmenta magazin Juhfark vaktesztjén.

Abban hiszek, hogy:

  • Pozitívan gondolkodni győzelem
  • Őszintén élni jobb
  • A borokról csakis lelkesen szabad beszélni
  • Világot kell látni, nyitott szemmel kell járni
  • Borozni kell idegen emberekkel
  • A borozás elvezet önmagunkhoz
  • A folyamatos tanulás előre visz
  • Kockázatvállalás nélkül nem érdemes álmodni
  • A mosolyráncokra szükség van
kapcsolat

Kapcsolat

Lépjen kapcsolatba velem!



    footer logo

    +36 20 321 43 58
    info@aszemuvegessrac.hu

    • facebook
    • instagram
    • youtube
    simplepay
    © A szemüveges srác - Adatkezelési Tájékoztató | ÁSZF
    design by Freebeunique
    Scroll to top
    Weboldalunk működtetése során a felhasználói élmény növeléséhez, illetve a jobb kiszolgálás érdekében oldalunk “cookie”-kat használ.
    ElfogadElutasít További információ
    Manage consent

    Privacy Overview

    This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
    Necessary
    Always Enabled
    Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. These cookies ensure basic functionalities and security features of the website, anonymously.
    CookieDurationDescription
    cookielawinfo-checkbox-analytics11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics".
    cookielawinfo-checkbox-functional11 monthsThe cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional".
    cookielawinfo-checkbox-necessary11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary".
    cookielawinfo-checkbox-others11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other.
    cookielawinfo-checkbox-performance11 monthsThis cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance".
    viewed_cookie_policy11 monthsThe cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data.
    Functional
    Functional cookies help to perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collect feedbacks, and other third-party features.
    Performance
    Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.
    Analytics
    Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.
    Advertisement
    Advertisement cookies are used to provide visitors with relevant ads and marketing campaigns. These cookies track visitors across websites and collect information to provide customized ads.
    Others
    Other uncategorized cookies are those that are being analyzed and have not been classified into a category as yet.
    SAVE & ACCEPT