Bor naplóm

Mi is az a BorNapló?

Sokan talán nem is gondolnák, hogy milyen összetett dolog a borkészítés, kezdve azzal, hogy kell egy jó minőségű alapanyag, ami már önmagában egy teljes év kemény munkájának a gyümölcse. Majd jön az egész év legizgalmasabb része, a szüret, ami egy igazi csapatépítő mulatság, összehozza a családot, barátokat.

Majd az ünneplés után kezdetét veszi a borász munkája a pincében, ami akár több évig is eltarthat, az elképzelt bor stílusától függően. Majd jönnek sorozatban a kérdések, vajon mit sikerül kihozni a szőlőből? Milyen körülmények között erjedjen, hány fokon? Miben érleljem tovább? Meddig?

naplo

Majd ha kész a bor, hogyan marketingeljem, milyen címkét kapjon? Hogyan jutok el a hozzám hasonló gondolkodású borszerető vevőkhöz.

Mondjuk maga a marketing az esetemben már a bor megszületése előtt elkészül, úgy látom ez a folyamat talán legfontosabb része. Mert hát hiába jó a termék, ha nincs, aki megigya. A marketinget sok borász a háta közepére nem kívánja, engem viszont kivejezetten érdekel a téma. Borászatot indítani, egy kétségkívül izgalmas utazás kezdete, ami manapság kifejezetten divatos lett.

A BorNaplómmal az a célom, hogy kicsit közelebb hozzalak benneteket ahhoz a folyamathoz, amin én is átmegyek. Kezdve attól, hogy kiválasztom a szőlőfajtákat, a technológiát, hordókat, amfórát, elkészítem a bort, megszervezem a borkóstolókat. Mind-mind a nagy egész része.

Ezt szeretném Nektek bemutatni a BorNaplómban, tartsatok velem.