Hárslevelű 2021
4,190Ft
E Somló-hegy déli oldalán szüretelt Hárslevelű, nevezzük nevén, Medox, szalmasárga színű, illatában egzotikus gyümölcsök, ananász, licsi, alma dominálnak, háttérben pedig fehérbors, vanília és erdei gombák. Közepes test mellé, viszonylag magas savtaralom párosul, ízében frissítő alma, lime, ananász, kicsi méz és hosszú ásványosság.
Medox fiatal, vagány mackó, hosszú érlelési potenciállal. Apropó, Medox a nagy borszeretete mellett imádja a sportokat, ő egy igazi rock&roll arc, aki szerethető a maga romantikus trógerségével együtt.
Ajánlom fehérhúsú ételekhez, tenger gyümölcseihez, olasz tésztaételekhez, grillételek mellé, de egy hagyományos tökfőzelék társaságában is izgalmas lehet.
Technológia: Az erjedés: 16-18 °C-on, spontán körülmények között, fajélesztő hozzáadása nélkül zajlott. Ezt követően a teljes mennyiség 40%-a 12 hónapot töltött, másodtöltésű magyar tölgyfahordóban, amiből 4 hónapot finomseprővel ismerkedett. A maradék 60% tartályban várta, hogy egy év után újra együtt legyen hordós testvérével.
Alkoholtartalom: 12,5 V/V%
Cukormentes extrakt: 23,6 g/l
Savtartalom: 7,87 g/l
Maradék cukor: 1,4 g/l
335 palack készült belőle