Juhfark 2021
4,190Ft
E Somló-hegy déli oldalán szüretelt Juhfark, nevezzük nevén, Arnold, szalmasárga színű, illatában citrusok és déli gyümölcsök dominálnak. Közepes test mellé, viszonylag magas savtaralom párosul, ízében zöldalma, citrusok, ásványosság, fás ízjegyek, a háttérben pedig pici vanília és mandula.
Arnold nem tréfál, az ártatlan kinézet mellé, szép beltartalmat tartogat, még fiatal bárány, melyben hosszú érlelési potenciál van. Apropó, Arnold a nagy borszeretete mellett főállásban pincér, hobbija pedig a zenélés, zenehallgatás.
Ajánlom fehérhúsú ételekhez, tenger gyümölcseihez, olasz tésztaételekhez, zsírosabb sültekhez és hosszabban érlelt sajtokhoz is.
Technológia: Az erjedés: 16-18 °C-on, spontán körülmények között, fajélesztő hozzáadása nélkül zajlott. Ezt követően a teljes mennyiség 70%-a 12 hónapot töltött, másodtöltésű magyar tölgyfahordóban, amiből 4 hónapot finomseprővel ismerkedett. A maradék 30% tartályban várta, hogy egy év után újra együtt legyen hordós testvérével.
Alkoholtartalom: 12,5 V/V%
Cukormentes extrakt: 25,7 g/l
Savtartalom: 8 g/l
Maradék cukor: 1,0 g/l
605 palack készült belőle